Medicina interna este specialitatea medicala care se ocupa cu prevenirea, diagnosticul si tratamentul nechirurgical al afectiunilor organelor interne.
Dr Sergiu Nita este recent sosit inn echipa medicala si medic primar de medicina interna. Trateaza pacientii cu diagnostice complexe, monitorizeaza boli cornice severe: afectiuni respiratorii, cardiace, digestive, renale, osteoarticulare. Este prahovean si a absolvit Facultatea de Medicina a Universitatii Transilvania Brasov, specializarea medicina generala in 2010. Rezidentiatul l-a facut tot la Brasov, in cadrul spitalului Judetean de Urgenta, Sectia Clinica Medicina Interna I a Spitalului. In 2016 a obtinut specialitatea de medicina interna. Ulterior a obtinunt si atestatul de studii complementare in ultrasonografie generala.
Dr Nita este un medic tanar, foarte modest si care comunica foarte usor cu pacientii ce i se adreseaza.
Acum un an a fost cooptat si in echipa Spitalului de Psihiatrie Voila, unde si-a desfasurat activitatea ca medic de medicina interna in ambulatoriul clinic integrat.
Are o experienta de 4 ani la Spitalul din Campina, unde a obtinut prin concurs postul de sef pe Compartimentul Cronici.
In total dr nita a reusit sa vada atat in ambulatoriul de specialitate, cat si internari, aproximativ 13000 cazuri in cinci ani de zile. Printre acestea, a facut fata unor cazuri ciudate si grele de ciroza, sau insuficienta cardiaca, care i-au ridicat semne de intrebare. Pentru toti pacientii pune suflet in tot ceea ce face, iar acest lucru il defineste ca si profesionist si dedicat meseriei.