Neurologie
Neurologia este specialitatea care se ocupă cu bolile care afectează sistemul nervos central sau periferic. În cabinetul de neurologie se oferă consultații de specialitate cu ajutorul medicului nostru care propune cea mai bună soluție de tratament.
Recomandăm prezența la programare însoțită de dosarul medical, dacă există unul, cu analize efectuate, investigații clinice și paraclinice, dar și alte detalii medicale, utile în eficientizarea consultului.
Afecțiunile cele mai frecvente la neurologie sunt:
- cefaleea,
- patologia degenerativa a coloanei,
- bolile cerebro-vasculare,
- sindroamele vestibulare.
Pacienții din cabinetul medicului neurolog se plâng de cefalee (dureri de cap), amețeli, tulburări de echilibru (sindroame vestibulare), dureri la nivelul coloanei cervicale , dorsale sau lombare, diverse deficite neurologice care îi sperie (tulburări de vedere, deficit motor la nivelul membrelor, tulburări de sensibilitate la nivelul unei anumite părți a corpului, tulburări de înțelegere și exprimare a vorbirii etc.), pierderea sau alterarea cunoștinței.
Cu pregătirea de înaltă clasă a medicului neurolog care consultă în centrul nostru, vă putem oferi consultații în urma cărora veți putea urma un tratament eficace care vă va ameliora afecțiunile.
Ariile de interes în specialitatea neurologie sunt următoarele:
- bolile cerebro-vasculare (accidente vasculare cerebrale ischemice, hemoragice, accidentele ischemice tranzitorii, patologia cerebrală de vase mici, malformații arterio-venoase și ale malformații vasculare cerebrale care nu sunt cu viză neurochirurgicală),
- cefaleea (durerile de cap, diferitele tipuri etc.), epilepsia și alte pierderi ale cunoștinței,
- mișcările anormale (Boala Parkinson, tremorul esențial, diskinezii, distonii etc.),
- discopatiile de la nivelul coloanei cervico-dorso-lombare și patologiile asociate (durerile de spate, gat, lombosciatica , nevralgia cervico-brahială etc.),
- scleroza multiplă,
- scleroza laterală amiotrofică,
- neuropatiile (ex: polineuropatia diabetică, neuropatia de compresiune, sindromul de tunel carpian etc.),
- patologia medulară, miastenia,
- bolile musculare,
- tulburarile de echilibru (sindroame vestibulare centrale și periferice),
- tulburările cognitive.