Dr. Pavelescu este medic primar de recuperare medicală şi balneofizioterapie. Se alatură în luna martie  2022 echipei medicale Sanconfind, cu consultaţii în baza de tratament. A înfiinţat în Spitalul Militar Central din Bucureşti prima secţie din armată cu profil de fizioterapie şi recuperare medicală, cu 50 de paturi.

Pentru activitatea medicală susţinută a fost avansat în grad militar de două ori, în calitate de şef de secţie. Intreaga activitate profesională în specialitatea de recuperare medicală şi-a perfecţionat-o continuu prin cursuri de specialitate, participări la congrese medicale şi schimburi de experienţă, în ţară şi în străinătate.

La nivel de spital a venit în contact cu boli complexe, care necesitau recuperare funţională după diverse intervenţii chirurgicale, precum şi la pacienţii care nu aveau indicaţii de intervenţii.

In aceste condiţii a dobândit o experienţă nu numai teoretică, ci mai ales practică, în preocuparea profesională de punere a diagnosticului corect şi mai ales în stabilirea planului de tratament. Acesta fiind la final deosebit de eficient pentru aplanarea durerilor şi recuperarea unor deficienţe funţionale, cum ar fi: paralizii, blocaje articulare, atrofii musculare, reeducarea mersului dupa accidente vasculare cerebrale etc.

Experienţa practică îndelungată din spital şi deosebit de vastă, a asigurat o reuşită maximă la vindecarea bolnavilor. La aceasta au mai contribuit şi metodele suplimentare de tratament: infiltraţii periarticulare cu soluţii analgezice, în practica foarte îndelungată.

După trecerea în rezervă, a colaborat cu o serie de centre de recuperare private.

Pentru merite deosebite la dezvoltarea medicinei militare româneşti, în anul 2021 ( la împlinirea a 190 de ani de la înfiinţarea Spitalului Militar), a fost decorat cu medalia jubiliară.