Doctorul ginecolog cu zâmbet care vindecă

Dr. Ion Constantinescu este în prezent şeful secţiei Obstetrică-Ginecologie al Centrului Medical Sanconfind, coordonând echipa medicală de aproape doi ani. Calmul cu care tratează pacientele, înseamnă un motiv în plus pentru ca acestea să revină la Sanconfind.

Activitatea de 7 ani de lucru în Spitalul de Urgenţă Militar Central dr. Carol Davila, din Bucureşti, l-a pus în faţa unui număr de sute de cazuri ginecologice anual, pe care împreună cu echipa din acel moment, le-a putut trata cu responsabilitate şi atenţie.

A lucrat la maternitatea Bucur din Bucureşti, unde a fost coleg cu dr. Vâlcea Ionuţ şi este foarte interesat atât de cazurile obstetricale cât şi de cele de chirurgie ginecologică clasică sau laparoscopică.

S-a supraspecializat în oncoginecologie la Institutul Oncologic din Bucureşti sub îndrumarea Profesorului doctor Alexandru Blidaru. A obţinut o a doua subspecializare în uroginecologie la Centrul Universitar din Oradea, sub îndrumarea profesorului coordonator dr. Gheorghe Bumbu, considerând că formarea continuă e o latură a profesionalismului.

A avut diverse colaborări în intervenţiile chirurgicale, atât în spitalele de stat, cât şi în cele private, unde a operat împreună cu echipe medicale complexe, formate special pentru cazurile respective.

Cel mai greu caz întâlnit în cariera de medic ginecolog a fost o pacientă foarte tânără, care după naştere, a ajuns la coagulare intravasculară diseminată. Intervenţia chirurgicală care a urmat a fost una complexă. Cu o echipă extrem de competentă, care a avut în centrul ei şi specialistul ATI, au reuşit să salveze viaţa tinerei mămici. Aceasta l-a pus pe gânduri de multe ori, chiar şi după operaţie. Atunci a cunoscut-o şi pe dr Roxana Vlad, actualmente medic primar ATI, cu care colaborează în prezent la Sanconfind.

Ce înseamnă activitatea în Centrul Medical Sanconfind: “este o muncă asiduă, care a fost parcursă până la acest moment, am venit cu drag zi de zi aici. Argumentele pentru care continui activitatea în Sanconfind ţin de echipa medicală formată, oamenii tineri, deschişi, condiţiile de lucru şi aparatura cu care pot să îmi fac treaba”.

Activitatea de medic în specialitatea obstetrică-ginecologie, cu multiple competenţe dobândite ulterior, îl recomandă mai ales prin mulţumirile pacientelor tratate care se reîntorc la controale sau alte tratamente, pentru că au încredere într-un om bine pregatit, care cu un singur zâmbet le încurajează de la uşă.

Este preocupat continuu de bunul mers al activităţii secţiei, unde totul trebuie sa funcţioneze precis precum incizia unui bisturiu.

Tipuri de intervenţii chirurgicale

Intervenţiile chirurgicale pe care le-a realizat dr Constantinescu au fost în sfera chirurgiei clasice abdominale, ale celei minim invazive vaginale sau laparasocopice.

De asemenea, dr. Constantinescu şi-a format mâna de chirurg şi în zona patologiei oncologice.