DUȘ SUBACVAL

Este o formă de hidroterapie care se bazează pe răspunsul corpului la stimuli calzi sau reci, sub presiunea apei sărate sau a apei dulci. Procedura de recuperare medicala permite efectuarea unui masaj subacvatic prin acțiunea unor jeturi de apă (caldă sau rece), care lovesc puternic, sub un anumit unghi, pielea pacientului cufundat în apa unei căzi speciale. Jeturile de apă sub presiune ies dintr-un furtun special. Tratamentul oferă o stare de bine întregului organism, redând vitalitatea și energia prin: tonifiere și relaxare musculară, detoxifiere, alungarea unor dureri reumatismale, neurologice etc, stimularea circulației sângelui.

DUȘ VICHY (MASAJ OPTIONAL)

Dușul Vichy reprezintă un adevărat răsfăț al pielii, deoarece îmbinã plãcerea masajului cu efectul revigorant al apei, rezultatul fiind o senzaţie de prospeţime şi confort. În această procedură de hidroterapie pacientul se întinde pe o canapea specială, culcat pe burtă, iar printr-un dispozitiv cu duze (5-7 capete de duș), aflat deasupra sa, corpul îi este ”bombardat” puternic cu jeturi de apă de intensitate reglabilă. Este o prcoedura de recuperare medicala care poate fi incercata si la solicitarea directa.

BAIE DE PLANTE

Este o procedura de recuperare medicala, indicata pentru relaxarea si destinderea simturilor. Calmeaza durerile de articulatii, faciliteaza circulatia venoasa. Se poate efectua si la cerere, fara program de recuperare medicala recomandat.

PROCEDURI CALDE CU NĂMOL DE TECHIRGHIOL: băi, împachetări, masaj

Nămolul acționează asupra metabolismului și activează circulația locală. Este adus și păstrat în condiții speciale pentru a-și păstra proprietățile curative in baza noastra de recuperare medicala. Bogat în minerale și coloizi organici, prin acțiunea microorganismelor, nămolul poate vindeca multe boli osteo-musculare. Contracturile musculare, durerile articulare si oboseala dispar când corpul este învăluit în “catifeaua neagră” – nămolul sapropelic de Techirghiol. Și nu este doar o metaforă, ci chiar un real efect de catifelare a pielii. Nămolul de Techirghiol a fost premiat la Paris, în 1924, cu medalia de aur.

BAIE GALVANICĂ

Îmbină acţiunea apei calde cu cea a curentului galvanic, folosindu-se patru celule (cuve pentru membrele inferioare şi superioare). Producând hiperemie locală, activând metabolismul și stimulând troficitatea țesuturilor, terapia are efecte antiinflamatorii, antialgice, vasculotrofice și de activare a circulației periferice.

BAIE CU CO2 ȘI BULE

Baia cu dioxid de carbon este o metodă utillizată în profilaxia și tratamentul afecțiunilor cardiovasculare. Printre indicațiile terapeutice: HTA std I-II (hipertensiune arterială, stadiile I-II), recuperarea sechelelor după infarctul acut de miocard, cardiopatia ischemică, valvulopatii operate, tulburări circulatorii periferice arteriale și venoase (ex: sechele postflebitice, boala Raynaud, insuficiența venoasă etc).

BAIE MINERALĂ CLORURO-SODICĂ

Băile sărate calde, cu apa de izvor salină de la Poiana Câmpina, sunt stimulente și tonice ale organismului, activează circulația, respirația, nutriția și eliminările toxinelor din organism. Măresc pofta de mâncare, ajută digestia și întăresc sistemul nervos. Sunt recomandate inclusiv pentru infertilitate.

ÎMPACHETARE CU PARAFINĂ

Parafina este o ceară cu calităţi speciale, încălzită la 52 grade Celsius. Aplicațiile de parafină caldă asupra articulațiilor produc o încălzire profundă, cu ameliorarea circulației și dispariția contracturilor. Este una dintre cele mai vechi terapii de recuperare medicală. Combinată cu alte proceduri (masaj, kinetoterapie), grăbeşte procesul de vindecare a unor afecțiuni. Prin creşterea accentuată a circulaţiei locale, se obţin efecte metabolice intense și  eficiente, în special în afecţiuni degenerative articulare şi ale coloanei vertebrale.

SAUNĂ USCATĂ

Sauna făcea parte din ritualul de îngrijire al femeilor din lumea antică, datorită efectelor deosebite pe care le avea asupra pielii. În zilele noastre, doamnele apreciază nu numai pielea frumoasă obținută în urma unui asemenea tratament, dar și starea de bine pe care o resimt încă multe ore după ieșirea din saună.

Este o procedura medicala sau de relaxare care poate face parte din programul de recuperare medicala si poate fi aleasa si separat, in mai multe sedinte.

SAUNĂ UMEDĂ

Sauna umedă (sauna cu aburi), înfrumusețează pielea și curăță corpul de toxine. Sub efectul aburilor, porii se dilată. Aburul este recomandat persoanelor predispuse la retenția de apă, la probleme cu circulația și dificultăți de respirație. Este indicată și pentru reabilitarea musculară (recuperarea medicala). Acest tip de saună oferă un beneficiu în plus față de sauna uscată prin inhalarea de aburi care ajută la atenuarea congestiei, inflamației și tusei datorate alergiilor și altor probleme respiratorii.