Băi galvanice

Îmbină acţiunea apei calde cu cea a curentului galvanic folosindu-se 2-3-4 celule (cuve în care pacientul îşi introduce membrele inferioare şi/sau superioare), polaritatea putând fi schimbată în funcţie de suferinţa pacientului şi de efectul dorit. Producând hiperemie locală, activând metabolismul şi stimulând troficitatea ţesuturilor, are efecte antiinflamatorii, antialgice, vasculotrofice şi de stimulare a circulaţiei periferice.

TENS

TENS (transcutaneous electrical nerv stimulation) – Procedura folosește doi electrozi și un curent de joasă frecvență, urmărind efectul antialgic, dar și de îmbunătățire a metabolismului local și a circulației sangvine. Este indicată pentru combaterea durerilor de natură articulară, musculară și nevralgică.

Curenți interferențiali

Curenți de medie frecvență folosiți în scop de combatere a durerilor, dar având și efect miorelaxant şi vasculotrofic. Se aplică patru electrozi.

Curenți diadinamici

Se utilizează curentul de joasă frecvență aplicat prin intermediul a doi sau patru electrozi pe zona de tratat, cu efect de combatere a durerii în cadrul afecțiunilor articulare, al afecțiunilor coloanei vertebrale și al unor afecțiuni neurologice.

Curenți TRÄBERT

Tratament medical ce folosește curent de joasă frecvenţă cu efect antialgic, dar și de îmbunătățire a metabolismului local și a circulației sangvine. Indicat pentru combaterea durerilor de natură articulară, musculară și nevralgică.

LASER MLS

Laserul MLS este o tehnologie ultramodernă. Acest tip de laser accelerează procesul de vindecare post-traumatică, stimulează metabolismul și circulația locală, regenerează țesuturile. Se aplică local, la recomandarea medicului.

Magnetoterapie

O formă de terapie non-invazivă și fără efecte secundare ce folosește un câmp electromagnetic care armonizează structura biocâmpului uman, regenerează și reîncarcă rezervele energetice umane. În lipsa energiei magnetice din interiorul pământului, toată lumea vie ar fi profund afectată. În funcţie de afecţiune şi la prescripţia medicului, undele electromagnetice au ca efect normalizarea metabolismului şi regenerarea celulară. Contraindicaţiile majore sunt: stimulatorul cardiac (pacemaker), tumori maligne, sarcină.

Unde scurte

Terapie bazată pe unde electromagnetice care, în funcţie de frecvenţa prescrisă, pot fi reci, oligoterme sau calde, având efecte benefice în fazele acute, subacute şi respectiv cronice ale afecţiunilor articulare, în special. Rezultatul tratamentului constă în ameliorarea inflamaţiei, îmbunătăţirea circulaţiei şi regenerarea ţesuturilor pe zona tratată.

Ultrasunete

Terapie ce utilizează sunete de înaltă frecvenţă, de ordinul MHz-ilor, care sunt transformate în vibraţii mecanice. Efectele sunt multiple: antialgice, antiinflamatoare, decontracturante și fibrolitice, de stimulare a metabolismului local prin îmbunătățirea circulației.

SHOCKWAVE

Terapia cu unde de soc tratează cu succes durerile de calcaneu, genunchi, șold, spate, umăr, cot, durerile de la nivelul tendonului achilean, precum şi cele provocate de pintenii calcaneeni. Procedura are la bază generarea de energie înaltă într-un timp foarte scurt, cu o viteză care depășește viteza sunetului. Unda de șoc acționează mecanic asupra țesuturilor afectate, ceea ce duce la creșterea permeabilității capilare. Se stimulează astfel microcirculația și metabolismul celular, grăbindu-se vindecarea, precum și dizolvarea depunerilor de calciu (calcificările, osteofitele). Aparatul nostru folosește undele de șoc pe două canale, cu posibilitatea cuplării a doi aplicatori simultan.

DEEP-OSCILLATION

Tehnologia specială a aparatului deep-oscillation permite crearea unor oscilaţii eficiente din punct de vedere biologic în ţesuturile supuse tratamentului prin folosirea forţei electrostatice de atracţie și de respingere. Aceste oscilaţii acţionează în profunzime asupra tuturor tipurilor de ţesuturi (cutanat, conjunctiv, adipos subcutanat, muşchi, vase de sange şi vase limfatice). Au fost demonstrate clinic următoarele efecte fiziologice ale metodei deep-oscillation: anti-inflamatoare; reducerea durerii, resorbţia edemelor; stimularea vindecării rănilor; antifibrotice; îmbunătăţirea troficității țesuturilor; detoxifiere.