Băi galvanice

Îmbină acţiunea apei calde cu cea a curentului galvanic folosindu-se 2-3-4 celule (cuve în care pacientul îşi introduce membrele inferioare şi/sau superioare), polaritatea putând fi schimbată în funcţie de suferinţa pacientului şi de efectul dorit. Producând hiperemie locală, activând metabolismul şi stimulând troficitatea ţesuturilor, are efecte antiinflamatorii, antialgice, vasculotrofice şi de stimulare a circulaţiei periferice.

Băile galvanice (fizioterapie cu ajutorul galvanizarii)

Galvanoterapia este procedura de electroterapie cu câmp electromagnetic. Aceasta îmbină efectele curentului electric cu efectele apei calde, având posibilitatea cuprinderii unei suprafeţe, mult mai mare a corpului în tratament.

Curentul galvanic este un curent continuu care modifică sarcina electrică a țesuturilor și, astfel, afectează activitatea capilarelor către cea mai bună perfuzie tisulară adecvată.

Baia galvanică este o procedură medicală care se recomandă in diferite afecţiuni, ce ţin de specialitatea recuperare medicală şi balneofizioterapie sau de ortopedie. După analizarea diagnosticului, pacientul începe tratamentul in baza de recuperare, pentru mai multe zile. Aceasta baie poate fi însoţită şi de alte proceduri medicale, pentru rezultate optime.

Baile galvanice Sanconfind se recomandă în tratarea bolilor reumatismale, circulaţie periferică deficitară (mâini, picioare reci), stimulează secreţia cutanată de histamină, cu efect vasodilatator. Rolul băilor galvanice este că reduce iritația electrică și suprimă senzațiile dureroase sau neplăcute (de exemplu, în neuropatii). In anumite situaţii puteți simţi furnicături (care ulterior dispar) şi puteţi observa o înroșire a zonei vizate. Acestea sunt efecte benefice.

Cele 4 celule (sau căzi pentru membrele inferioare şi/sau superioare), se umplu cu o sare specială care are capacitatea de a face electroliză: apa devine mijlocitor între tegument bucata de metal din cadă, având conductibilitate electrică.

Curentul galvanic are rol analgezic, exito-motoriu (prin cresşerea excitabilitatii fibrelor motorii). Durata acestei proceduri poate fi de 15 minute şi afectează rezultatul vindecării.

La Sanconfind utilizarea curentului galvanic în baza de recuperare şi tratament, se face sub formă de galvanizare simplă (cu electrozi), prin băi galvanice, băi hidroeletrolitice sau ionogalvanizare. Pe combinele de ultimă generaţie din cabinetele de electroterapie ionogalvanizarea se face prin introducerea unor substanţe medicamentoase în tegument cu ajutorul unui curent electric, pe zona dureroasă, prin intermeddiul unor teci de protecţie umede.

Indicaţii: afecţiuni ale sistemului nervos, nevralgii şi nevrite de sciatic, afecţiuni ale aparatului locomotor, reuamtice: tendinite, bursite, artrite, posttraumatice- contuzii, entorse, luxaţii, afecţiuni ale aparatului cardio-vascular: circulaţie periferică deficitară, arteriopatii obliterante, acrocianoză, boala Raynaud.

Recomandăm mininmum zece sedinţe de baie galvanică pentru efectul dorit, după care se reevaluează din punct de vedere medical. Pacienţii cărora li se recomandă de către medicul de recuperare medicală şi balneofizioterapie această procedură, resimt efectele benefice încă de la primele şedinţe.

Ameliorarea afecţiunilor musculo-scheletale se produce şi datorită combinaţiei de proceduri alese de medic, pentru o personalizare a planului de tratament. La Sanconfind fiecare pacient este considerat o persoană unică, de aceea serviciile de recuperare se aleg conform cu necesităţile fiecăruia.

Este important de menţionat şi că există o serie de contraindicaţii la această procedură. Dintre acestea enumerăm: leziunile cutanate, rănile deschise, eczemele, ulcerul varicos, dermatita.

Pot apărea şi efecte adverse: hipotensiune, leşin, leziuni cutanate, de accea este important consultul medicului specialist de recuperare medicală.

Echipa de fiozioterapie de la Sanconfind va avea întotdeauna grijă să respecte întocmai indicaţiile de terapie ale medicului şi protocoalele medicale stabilite, pentru a oferi tot confortul necesar fiecărui pacient căruia i se recomandă acest tip de procedură. În plus, puteţi beneficia de serviciile conexe bazei de recuperare medicală cu care ne completăm activitatea: consiliere psihologica, radiologie, laborator de analize medicale, consultaţii în alte specialităţi.

Pentru fiecare procedură de electroterapie veţi primi halatul, prosopul şi papucii necesari în interiorul bazei de tratament.

TENS

TENS (transcutaneous electrical nerv stimulation) – Procedura folosește doi electrozi și un curent de joasă frecvență, urmărind efectul antialgic, dar și de îmbunătățire a metabolismului local și a circulației sangvine. Este indicată pentru combaterea durerilor de natură articulară, musculară și nevralgică.

Curenți interferențiali

Curenți de medie frecvență folosiți în scop de combatere a durerilor, dar având și efect miorelaxant şi vasculotrofic. Se aplică patru electrozi.

Curenți diadinamici

Se utilizează curentul de joasă frecvență aplicat prin intermediul a doi sau patru electrozi pe zona de tratat, cu efect de combatere a durerii în cadrul afecțiunilor articulare, al afecțiunilor coloanei vertebrale și al unor afecțiuni neurologice.

Curenți TRÄBERT

Tratament medical ce folosește curent de joasă frecvenţă cu efect antialgic, dar și de îmbunătățire a metabolismului local și a circulației sangvine. Indicat pentru combaterea durerilor de natură articulară, musculară și nevralgică.

LASER MLS

Laserul MLS

Laserul MLS este o un aparat care foloseşte o tehnologie ultramodernă. Este o procedură de fizioterapie care se recomandă doar cu  consultul prealalabil al medicului nostru de recuperare medicală.

Terapie noninvazivă , nedureroasă făcută cu scopul de a trata durerile, inflamaţiile, edemele şi de a repara leziunile superficiale. Se poate recomanda pentru orice vârstă, inclusiv copiilor.

Diferenţa dintre acest laser şi alte tipuri de proceduri cu lumina laser (cel punctiform), este că laserul MLS, se face sub forma de scanare: capul Charlie cu care este dotat laserul, baleiază pe suprafaţa afectată, având o arie mai mare de acoperire a zonei afectate.

Ce vindecăm cu laserul MLS

La Sanconfind laserul MLS se recomandă pentru mai multe tipuri de afecţiuni.  Acest tip de laser accelerează procesul de vindecare post-traumatică, stimulează metabolismul și circulația locală, regenerează țesuturile. Se aplică local în fracturi, luxaţii, entorse, rupturi musculare, periartrita scapulo-humerală, epicondilită, poliartrită reumatoidă, în stadiu initial (reduce procedul inflamator), spondiloză, coxartrozăm gonartroză, algie nervoasă, musculară, artriculară, contracturi.

Rezultatele terapiei cu laserul MLS:

Rezultatele după terapia cu laserul MLS sunt pozitive şi se văd încă din primele trei şedinţe efectuate, producându-se o ameliorare rapidă.

Recomandarea unui tratament eficace este de minimum zece zile şi se face cu consultul unui medic specialist de recuperare medicală, în special în durerile acute. Pentru durerile cronicizate, se are în vedere un tratament mai îndelungat, însă tot la indicaţia medicului.

Cum acţionează:

-antiinflamator

-antiedematos

-analgezic

Cei mai mulţi pacienti Sanconfind s-au vindecat cu ajutorul acestui laser, de afecţiuni ale coloanei vertebrale, ale genunchiului. S-au vindecat destul de rapid de răni, ulceraţii, şi alte leziuni superficiale, imbunătăţindu-se circulaţia sangvină.

Aparatul, a cărui putere se măsoară in Jouli, este dotat cu programe preconfigurate, pentru fiecare diagnostic. Asistentul alege pe displayul aparatului, programul indicat de doctor, pentru afecţiunea descoperită.

Fiind laser cu lumină roşie, pentru a evita iradierea, atât pacientul, cât şi terapeutul, poartă ochelari de protecţie speciali.

Magnetoterapie

O formă de terapie non-invazivă și fără efecte secundare ce folosește un câmp electromagnetic care armonizează structura biocâmpului uman, regenerează și reîncarcă rezervele energetice umane. În lipsa energiei magnetice din interiorul pământului, toată lumea vie ar fi profund afectată. În funcţie de afecţiune şi la prescripţia medicului, undele electromagnetice au ca efect normalizarea metabolismului şi regenerarea celulară. Contraindicaţiile majore sunt: stimulatorul cardiac (pacemaker), tumori maligne, sarcină.

Unde scurte

Terapie bazată pe unde electromagnetice care, în funcţie de frecvenţa prescrisă, pot fi reci, oligoterme sau calde, având efecte benefice în fazele acute, subacute şi respectiv cronice ale afecţiunilor articulare, în special. Rezultatul tratamentului constă în ameliorarea inflamaţiei, îmbunătăţirea circulaţiei şi regenerarea ţesuturilor pe zona tratată.

Ultrasunete

Terapie ce utilizează sunete de înaltă frecvenţă, de ordinul MHz-ilor, care sunt transformate în vibraţii mecanice. Efectele sunt multiple: antialgice, antiinflamatoare, decontracturante și fibrolitice, de stimulare a metabolismului local prin îmbunătățirea circulației.

SHOCKWAVE

Terapia cu unde de soc tratează cu succes durerile de calcaneu, genunchi, șold, spate, umăr, cot, durerile de la nivelul tendonului achilean, precum şi cele provocate de pintenii calcaneeni. Procedura are la bază generarea de energie înaltă într-un timp foarte scurt, cu o viteză care depășește viteza sunetului. Unda de șoc acționează mecanic asupra țesuturilor afectate, ceea ce duce la creșterea permeabilității capilare. Se stimulează astfel microcirculația și metabolismul celular, grăbindu-se vindecarea, precum și dizolvarea depunerilor de calciu (calcificările, osteofitele). Aparatul nostru folosește undele de șoc pe două canale, cu posibilitatea cuplării a doi aplicatori simultan.

DEEP-OSCILLATION

Tehnologia specială a aparatului deep-oscillation permite crearea unor oscilaţii eficiente din punct de vedere biologic în ţesuturile supuse tratamentului prin folosirea forţei electrostatice de atracţie și de respingere. Aceste oscilaţii acţionează în profunzime asupra tuturor tipurilor de ţesuturi (cutanat, conjunctiv, adipos subcutanat, muşchi, vase de sange şi vase limfatice). Au fost demonstrate clinic următoarele efecte fiziologice ale metodei deep-oscillation: anti-inflamatoare; reducerea durerii, resorbţia edemelor; stimularea vindecării rănilor; antifibrotice; îmbunătăţirea troficității țesuturilor; detoxifiere.