Este una dintre procedurile care evidențiază Baza de Tratament SanConfind fata de alte unități sanitare de profil. Se efectuează cu ajutorul uneia dintre cele mai sărate ape minerale din țară (filtrată, recirculată și păstrată la o temperatură de 31 – 33˚C), în variantele terapie individuală sau de grup, pentru copii sau adulți, sub atenta supraveghere a unui profesor de cultură fizică medicală.

Mineralizarea totala a apei din bazine este de 321 g/l si contine Cl, Sulfati, Na, K, Ca, Mg, Fe ce se absorb prin piele in timp ce pacientul executa diferite exercitii in apa. Cea mai mare concentratie o are sarea.

Baza de Tratament este dotata cu trei bazine cu apă sărată, bazinul principal, cel de mers in contracurent (ambele cu adâncimea de 1,2m) și bazinul pentru copii (0,5 m adâncime). De asemenea, sala bazinelor este dotată cu o macara pivotantă pentru transferul facil în bazin al persoanelor cu AVC și deficiențe locomotorii. Efortul cardiovascular este mai mic în bazinul cu apă sărată, iar efectele benefice asupra organismului se resimt imediat.

Hidrokinetoterapia în apă sărată este recomandată în tratarea majorităţii afecţiunilor aparatului locomotor (degenerative, posttraumatice, tulburări de statică vertebrală, discopatii vertebrale etc), dar şi a unor afecţiuni neurologice.