Despre dr Stanca Mihaela, medic specialist pneumolog
A ales profesia de medic pentru ideea că poate contribui cu ceva la starea de bine a societăţii, ca să îi poată ajuta pe cei de jur. A dorit să facă pneumologie pentru că această specialitate i s-a părut mai atrăgătoare în timpul facultăţii. Consideră că rolul pneumologului este să îndrume pacienţii în primul rând spre a nu mai fuma, fumatul fiind unul din principalii factori de risc pentru patologia respiratorie. Iarăşi, imunizarea este foarte importantă având în vedere sezoanele reci în care predomină infecţiile cu virus gripal, iar acum în plină pandemie, virusul Sars-Cov-2.
Si-a început activitatea ca medic specialist în urmă cu nouă luni şi activează momentan la Spitalul Municipal Câmpina. In timpul rezidenţiatului a făcut practică în diverse spitale din Bucureşti.
A absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti. Rezidenţiatul l-a făcut la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din capitală.
Consideră că relaţia medic-pacient este foarte importantă, la fel ca şi comunicarea cu pacientul, pentru că acesta începe să capete încredere în cel care îl tratează. Explică pacienţilor aspecte legate de boala lor respiratorie şi că este foarte important să îşi respecte programul inhalator. Are grijă să le arate fiecăruia cum să utilizeze dispozitivele inhalatorii, medicaţia aceasta fiind de bază pentru astmul bronşic sau BPOC. Inainte de a veni la consult pacientul trebuie să nu fumeze şi să nu consume alcool, în cazul în care ar fi indicat să facă spirometrie.
Consideră că în plină pandemie şi nu numai, trebuie să ai grijă la regulile de igienă, fiind foarte importante spălatul pe mâini şi dezinfectatul, distanţarea social şi vaccinarea.
Recuperarea Post-Covid poate fi foarte utilă ţinând cont ca mulţi dintre pacienţi rămân cu sechele: oboseală marcantă, şi nu îşi pot pot desfăşura activităţile ca înainte. Anumite exerciţii respiratorii şi tehnici de recuperare medicală i-ar ajuta cu creşterea toleranţei la efort.
A ales Sanconfind nu doar pentru faptul că este cel mai mare spital din judeţ, însă şi pentru echipa dinamică şi tânără existentă. Este un spital realizat la standard înalte şi este modern. A observat şi o secţie de recuperare medicală foarte bine pusă la punct cu aparatura medicală de ultimă generaţie.