Dr. Anca Maria Prodea, medic primar ATI -un mic inginer in domeniul anesteziei
Dincolo de persoana sensibilă şi empatică, se ascunde un om exigent dedicat pacientului. Cu delicateţe şi calm, odată intrată în sala de operaţii se transformă complet într-un adevărat profesionist: nu mai există graniţe, totul conduce la un final de act medical într-o simbioză perfectă.
De curând alăturată Centrului Medical Sanconfind, adaugă valoare echipei medicale, prin cunoştinţele acumulate în domeniu şi originalitate. Din 2001 intră în specialitatea ATI ca medic rezident, în clinica ATI a Institutului Fundeni sub îndrumarea Profesorului Dan Tulbure, care o recomandă astfel:
“…am avut ocazia sa colaborez de-a lungul timpului în cariera mea didactică cu un număr mare de colegi mai tineri care au ales sa urmeze această specialitate. Am siguranta ca un numar dintre acestia se vor face remarcati oriunde îşi vor exercita meseria pe viitor. Dr Anca Prodea face parte din aceştia. S-a făcut remarcată în mod deosebit prin profesionalismul de care a dat dovadă şi grija deosebită acordată pacienţilor, cât şi prin integrarea ei în “familia” reprezentată de colegi şi îndrumători.
A dovedit o desăvârşită pregătire teoretică şi practică în perioada în care a lucrat în clinică, fapt reflectat de evoluţia pacienţilor pe care i-a avut în grijă. Dat fiind profilul clinicii, Dr Anca Prodea are o experienţă profesională foarte variată si bogată, ea participand activ la îngrijirea pacienţilor gravi, trataţi în serviciul nostru, atât pe partea de anestezie cât şi pe cea de terapie intensivă. Transplant hepatic, chirurgia oncologică abdominală şi toracică, chirurgia minim invazivă, sunt doar cateva exemple de patologie.
A fost coautor la un număr de lucrări care au fost prezentate la congrese sau publicate în reviste de specialitate, cooptată într-o echipă de cercetare într-un proiect derulat în clinică.
Acestea fiind spuse, o recomand cu plăcere, fiind convins că va face faţă cu succes oriunde işi va desfăşura activitatea”.
Devine medic specialist ATI în 2006, îmbogăţindu-şi experienţa profesională cu anestezie în chirurgia cardiacă şi a vaselor mari, pentru doi ani (la Fundeni). Din 2013 medic primar ATI, cu atestat de studii complementare în endoscopie bronşică, participă în tot acest timp la anestezii în chirurgie generală, urologie, obstetrică-ginecologie, ortopedie, chirurgie plastică şi reparatorie.
Medic deosebit în persoana doamnei dr Prodea este constant preocupată ca tot procesul prin care trece un pacient ce se internează la Centrul Medical Sanconfind pentru o intervenţie chirurgicală să fie bine făcut.